NIEUWS


2 februari 2024 - Nieuwe opleidingen starten in maart

Er starten weer nieuwe opleidingen in maart. Wil je meedoen, meld je dan aan via info@phhacademie.nl . Als je liever je eigen startmoment en tempo bepaalt, kan dat ook via blended learning. Dan volg je veel van de lessen op je eigen tijd en online. Als je wilt sluit je aan bij de klassikale lessen. Het beste van twee werelden dus.

 

24 april 2023 - Een belangrijke stap naar meer gelijkheid op de arbeidsmarkt

PHH heeft als missie de positie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Daarom is zij in 2020 een Europees project gestart om voor deze mensen een gelijkwaardige positie te creëren op matchingplatforms. Daartoe is met vijf internationale partners en met behulp van ErasmusPlus-steun een zogenaamd 'Ability Profile' ontwikkeld voor matchingplatforms.

 

Het is mede ontwikkeld met het innovatieve platform van 8vance, dat op basis van Artifical Intelligence (AI) kandidaten matcht met banen en projecten.

8vance voegt dit ability profiel toe aan haar systeem en stelt het gratis breed beschikbaar.

Het project is in haar eindfase en het ability profile zal vanaf juli '23 beschikbaar zijn.

 

5 maart 2022 - Nico Pijnacker Hordijk overleden

Beste studenten, vrienden, kennissen en relaties van de PHH Academie,

Met groot verdriet laat ik jullie weten dat Nico Pijnacker Hordijk, oprichter van de PHH Academie, afgelopen zaterdag 5 maart is overleden. Na een kort ziekbed is hij vredig en in nabijheid van zijn naaste familie overleden. 

Nico was een geweldig mens en hij is veel te vroeg heengegaan.

In onderstaand stuk probeer ik enigszins recht te doen aan hem als persoon, hoewel er zoveel meer over hem te vertellen is. 

Wij gaan hem enorm missen.

Lees hier het in memoriam 


23 juni 2021 - Maak dit jaar nog gebruik van de aftrekbaarheid van de belasting! 

Maak daarom nu gebruik van de tijd die je nu hebt om je goed op je toekomst voor te bereiden. Ontwikkel je verder en zorg dat je binnenkort als jobcoach, Participatiecoach, WMO Begeleider of Klantmanager, jouw cliënten nog beter kunt begeleiden.

Vraag in je organisatie of er nog opleidingsbudget is. want dit jaar is het laatste jaar dat het voor jou én jouw organisatie aftrekbaar is voor de belasting. En dat kan zomaar eens veel geld schelen!

Meer weten? Neem contact met ons op: 06 563 197040


21 februari 2021 - Straks mogen we weer 'gewoon' in de klas zitten!

Nu nog even online. Maar hoe dan ook, het is nooit te laat of te vroeg om aan je talenten te werken. Op welke manier dan ook!

Straks mag het misschien wel weer: samen in de klas zitten. Straks is het virus hopelijk weer vergeten en kunnen we weer als vanouds klassikaal lessen volgen en verzorgen.

Maar willen we dat nog wel? Wil jij weer terug naar de klas of wil je misschien een deel van je opleiding zelf en in je eigen tempo doen. Soms zelf en soms samen. Kies dan voor de blended E-Learning methode!

 


19 januari 2021 - De hele klas in één keer geslaagd!

Gefeliciteerd allemaal!

De hele groep van voorjaar 2020 (en nog een enkeling uit 2019) heeft de eindpresentatie succesvol volbracht. Er is weer veel geleerd, nieuwe inzichten opgedaan en misschien wel het belangrijkste: iedereen heeft veel over zichzelf geleerd! De opleiding Jobcoach is niet alleen leren hoe je mensen op een heel verantwoorde wijze kunt begeleiden naar werk of naar de optimale participatie. Zonder uitzondering geven alle cursisten aan dat ze misschien nog wel meer over zichzelf hebben geleerd. Hoe mooi is dat!
Wil jij dat ook? Meld je dan nu aan voor de voorjaarsgroep van 2021. Ga naar aanmelden voor meer informatie. Je maakt niet alleen het leven van je cliënten mooier, maar ook dat van jou!


26 december 2020 - Is er straks nog wel werk voor iedereen?

Lees de interessante visie in de gastblog van Jan Bakhuys, sociaal econoom 

Wordt het vinden van nieuwe werk moeilijker door de coronacrisis? Deze vraag houdt veel instanties bezig. De eerste gedachte is dat het moeilijker wordt. Immers, door de crisis verliezen veel meer mensen hun baan dan voorheen. Al deze mensen willen weer aan het werk als het kan, maar zijn er dan nog voldoende banen? Veel noodgedwongen zzp’ers zullen liever een baan hebben dan hun onzekere ondernemerschap. Is er nog voldoende werk?


3 dec 2020 - De internationale d(vl)ag voor mensen met een beperking

Vandaag op 3 december, presenteert de Lucille Werner Foundation een unieke vlag. Een vlag die staat voor talent, doorzettingsvermogen en trots. Een vlag die niemand uitsluit en mensen samenbrengt. Deel deze vlag πŸ‘‰πŸΌ https://bit.ly/fotovlag en laat zien dat mensen met én zonder handicap solidair en gelijk zijn aan elkaar! πŸ’ͺπŸΌπŸ™πŸΌ


2 dec 2020 - PHH het hele jaar goed, fair én beschikbaar!

PHH doet niet aan Black Friday of Cyber Monday, maar is het hele jaar goed en fair in prijs. De opleidingen in groepsverband starten tweemaal per jaar: in het voorjaar in maart en in het najaar in september/oktober. Zolang er echter nog steeds corona beperkingen zijn, worden de lessen via Zoom aangeboden. Daarmee zijn de startdata iets flexibeler en worden in samenspraak met de cursisten bepaald.


12 nov 2020 - PHH blijft een CRKBO erkende instelling! 

Als CRKBO erkende instelling voldoe je aan strenge eisen t.a.v. de organisatie, de docenten, voorlichting, contracten, voorwaarden, uitvoering, examinering, klachtenregeling en -afhandeling en nog wat zaken meer. PHH heeft al 10 jaar deze erkenning en nu is die dus wederom verlengd. Daar zijn we blij mee en we realiseren ons dat we goed bezig zijn met goede opleidingen en vooral met een goed team van docenten en medewerkers!


4 okt 2020 - Ongevraagd is niet altijd ongewenst!

Lees de nieuwe column in onze blog zelf het initiatief nemen als je solliciteert!


21 aug 2020 - Zelfstandig solliciteren maar wel met een jobcoach

Lees de nieuwe column in onze blog over hoe het ook kan als je solliciteren lastig vindt om alleen te doen.


16 aug 2020 - Solliciteren is Snuffelen

Lees de nieuwe column in onze blog over waarom de meeste mensen onterecht zenuwachtig zijn bij het solliciteren en hoe je er ook tegenaan kunt kijken. 


14 juli 2020 - "Ik kan nu eenmaal niet tegen verspilling" 

Lees de nieuwe column in onze blog over werkgever Macleasy in Utrecht die juist gelooft in de waarde van mensen met een beurs plekje.


7 juli 2020 - We zijn alweer aan het inschrijven!

We zijn alweer aan het inschrijven voor na de zomer. We hopen dat dan alles weer zoveel mogelijk back to normal is en dat we ook weer klassikaal les kunnen geven. Wil jij de opleiding voor Jobcoach doen, schrijf je dan nu in. Er zijn nu nog plekken in Eindhoven, Rotterdam en Harderwijk! Neem contact op voor de andere locaties.

 

Weet je nog niet zeker of deze opleiding voor jou de beste keuze is? Maak dan een afspraak met onze opleidingsadviseur die je het juiste advies kan geven. Het verplicht je tot niets en je wordt er weer wijzer van.

De eerste opleidingen na de zomer starten al vanaf 2 september.

Kies je voor de E-learning methode dan kun je starten wanneer je wilt. Neem dan even contact met ons op zodat we je goed kunnen informeren over deze route.

 

De opleidingen van PHH Academie zijn geaccrediteerd door de beroepsorganisatie NVS, dat ook het register voor jobcoaches beheert. Met je diploma Jobcoach van PHH Academie kun je je laten inschrijven als register Jobcoach. Veel opdrachtgevers, waaronder het UWV, stellen als voorwaarde voor opdrachten dat een organisatie een register jobcoach heeft.


2 juni 2020 - Supported employment, tovermiddel of gewoon gezond verstand? 

Lees de nieuwe column in onze blog over werkgever Macleasy in Utrecht die juist gelooft in de waarde van mensen met een beurs plekje.


29 mei 2020  - Open Avonden, meld je hier aan!

Meld je hier aan voor een van onze digitale open avonden. Op woensdag 10 juni en op donderdag 18 juni hoor je alles over de nieuwe opleidingen.

In september starten we weer met de klassikale opleidingen (nog steeds een beetje onder voorbehoud van de corona maatregelen. Het ziet er echter naar uit dat we echt weer kunnen beginnen). De opleiding Jobcoach Nieuwe Stijl start op 2 september

Wil je echter al eerder starten dan kan dat via de blended E-Learning methode. Dan kun je starten wanneer je wilt. Een mailtje of telefoontje is voldoende. 23 maart 2020

PHH Academie gaat online. Nu bijeenkomsten van meer dan drie personen niet meer mogen, gaan de lessen van de Jobcoach opleiding online. We gebruiken hier ZOOM voor. Met Zoom kun je onderling chatten, video-calls houden en voor de lessen kun je gebruik maken van webinars. Deelnemers maken een gratis account aan en worden uitgenodigd voor hun specifieke les of call. Zoom is te downloaden voor IOS en Android in de respectievelijke stores. 


17 maart 2020

Een stevig nationaal bedankt voor al die toppers in de zorg! Het hele land applaudisseerde om 20.00 uur voor al die mensen die al weken, maanden, jaren zo druk in de weer zijn voor onze gezondheid!


16 maart 2020

Stichting Gezondheid Nederland zet zich in om kennis over Corona te vergroten zodat we verstandig omgaan met de huidige situatie en heeft een korte quiz gemaakt over het virus.

Klik op de afbeelding hiernaast om de vragen te beantwoorden. Misschien win je wel een leuke prijs! De quiz is gratis. Bovendien krijgt iedereen die deze quiz doet een leuke prijs. Daarnaast verloot Stichting Gezondheid Nederland 25 prijzen voor totaal € 500,- onder alle deelnemers.


15 maart 2020

Vandaag is door de regering, in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijs, besloten om alle scholen, horeca en sportclubs te sluiten tot en met 6 april. PHH Academie zal daardoor alle bijeenkomsten opschorten tot in elk geval na 6 april. Nieuws omtrent de opleidingen zal via de site en social media (LinkedIn, Facebook en Twitter) bekend gemaakt worden. Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht via mail (en evt. WhatsApp). 


12 maart 2020

De Corona-maatregelen hebben vooralsnog geen consequenties voor de opleidingen van de PHH Academie.  De opleiding 'Jobcoach 2020-01' gaat door zoals gepland. De groepen zijn ruim onder de grens van 100 personen. Deelnemers die griepverschijnselen hebben (hoesten, niet lekker voelen, luchtwegklachten en evt. (lichte) koorts), dienen thuis te blijven. Als zij daardoor lessen missen, worden die later speciaal voor hen herhaald.

PHH Academie schaart zich achter het (dwingend) advies van de overheid en handelt dienovereenkomstig. Klik op 'lees meer'  voor meer informatie.

Lees meer


11 maart 2020

Schrijf je nu in voor de opfris workshop 'Sociale wet- en Regelgeving'. Op 26 maart wordt een Utrecht een opfris-workshop gegeven door een van onze top docenten Inge van der Hauw. De wet-en Regelgeving verandert bijna per dag. Inge praat je bij. 

Van 12.30 toto 17.00 uur. Een kleine investering, groot effect.              

Lees meer


6 maart 2020

De opleiding Jobcoach is weer begonnen. Maar voor snelle denkers is er nog een plaatsje. Door de Corona beperkingen is de start iets vertraagd.

 Lees meer


12 februari 2020

In het voorjaar van 2020 starten weer nieuwe Jobcoach opleidingen op diverse locaties. Er zijn nog enkele plekken vrij. Interesse? Neem contact met ons op (085-1300742).

Informatie
De Jobcoach opleidingen van de PHH Academie bieden we aan in een groep met geplande (klassikale) bijeenkomsten en/of met behulp van blended E – learning (coaching en ondersteuning voornamelijk via de elektronische weg met enkele persoonlijke sessies).

Erkenning en toelating
Onze opleiding Jobcoach is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Supported Employment (NVS).

Lees meer


22 januari 2020

Robbert Boonk heeft per 1 januari 2020 de leiding overgenomen van PHH Academie van Nico Pijnacker Hordijk. Nico stopt na ruim 10 jaar en zal als lid van de Raad van Advies nog betrokken blijven bij de Academie.

Lees meer