Masterclasses "Werkgeversbenadering"

Hoe benader ik een werkgever voor mijn cliënt?

Ben je actief in de sociale zekerheid en wil je jezelf verder ontwikkelen op post HBO niveau? Je bent bijvoorbeeld stagebegeleider, klantmanager bij een gemeente, werkcoach, re- integratiebegeleider of jobcoach?

Ben je werkzaam in de ondersteuning bij uitkeringsinstanties, gemeenten of verzekeraars? 

 

Dan is deze masterclass zeker interessant voor jou.

De Masterclass “Werkgeversbenadering” geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Ken je client vóórdat je op pad gaat.
  • Je leert de taal van de werkgever spreken.
  • Afspraken maken en voeren.
  • Je herkent jouw eigen blokkades en hoe ze om te buigen naar een succesvolle samenwerking.
  • Via de stappen 'Durven-Doen-Borgen' maak je een actieplan.
  • Hoe bouw ik en onderhoud ik mijn netwerk?

"Ze bijten niet, werkgevers zijn ook maar gewone mensen."


Werken aan jouw werkgeversbenadering met je eigen cases.

Samenwerking tussen non-profit en profit wordt in onze maatschappij steeds belangrijker. Om mensen uit de sociale zekerheid toe te kunnen leiden naar het bedrijfsleven, is het van groot belang dat medewerkers uit de sociale zekerheid werkgevers durven benaderen en “hun taal” kunnen spreken.

Deze workshop is een actiegerichte en praktische oefening voor iedereen die actief betrokken is bij de bemiddeling, begeleiding of ondersteuning van personen met een arbeidsbeperking. In deze workshop krijg je inzicht in jouw eigen valkuilen en leer je deze te herkennen en oefen je met jouw eigen cases (uiteraard AVG-proof).


Ken je client!

Voordat je met een client naar een werkgever gaat, moet je eerst je client echt goed kennen. Een goede intake is dan ook noodzakelijk. Voordat we beginnen met de marktbenadering, frissen we dit proces nog even op. Zo weet je zeker dat je met de juiste overtuiging /kennis van de mogelijkheden van jouw client op pad gaat.

En dat is niet alleen van belang om jouw client (zich) zo optimaal te (laten) presenteren, je kunt daardoor ook veel beter de noodzakelijke begeleiding en de eventuele speciale omstandigheden van een potentiële werkgever en werkplek bespreken.


Meer informatie

Ik wil graag eerst meer informatie over deze masterclass. Neem contact met mij op.